Menu

M3

Med M3, vår plattform för mobila enheter, plattor och desktop, får du en flexibel lösning för ditt digitala material. Redaktionellt innehåll, video, feeds från sociala medier och annonser optimeras för varje skärmstorlek, för att leverera den bästa användarupplevelsen. Med hjälp av M3 kan du alltså enkelt publicera ditt redaktionella och kommersiella innehåll i alla kanaler utifrån en och samma plattform och editor.

nydn1

Adaptiv innehållsmotor

M3 är en innehållsmotor som består av tre delar; inläsning av innehåll, bearbetning och utvisning på mobil- eller webbsajt. M3:s content-API kan läsa in innehåll från alla system som kan leverera data i RSS-, XML- eller json-format. Exempel på system är redaktionella system, annonssystem, GuideMaker-guider, flöden från Instagram eller väderdata från SMHI. Därefter behandlas datan på olika sätt, till exempel genom datumsortering och formattering så att utvisningen blir korrekt. Innehållet visas sedan ut på sajterna i html-mallar som specialbyggs efter behov och anpassas efter respektive skärmstorlek.

Modulbaserat system

Innehållet visas ut på sajterna i så kallade moduler som kopplas till ett visst innehåll. M3 innehåller olika vyer beroende på om du befinner dig på en avdelning eller i specifik artikel. Det finns stöd för olika artikelvyer per avdelning, t ex för Sport respektive Kultur & Nöje. Utseendet på modulerna i M3 styrs av ett lager HTML och CSS och anpassas utifrån din grafiska profil. Modulerna kan även tidsstyras så att visst innehåll bara visas ut under en viss tid på dygnet.

Sajteditor

Sajteditorn i M3 har stöd för versionshantering, tidsstyrning, bildbehandling (för att ändra storlek statiskt eller dynamiskt), beskärning och cachning. Givetvis finns också stöd för sidhantering och geopositionering. M3 innehåller också stöd för olika annonskonfigureringar, till exempel ajax-laddning i moduler, extern temastyrning, Screen9-video och SEO-stöd.

Prestanda

Sajter byggda med M3 har riktigt bra prestanda tack vare mellanlagring (cache) av all data på flera nivåer. M3 komprimerar och optimerar html, javascript, css för att få en snabb upplevelse. Dessutom får du med M3 endast en webbadress till innehållet, oavsett om det är en desktopsajt eller mobilsajt. Det finns inget behov av en specialadress för mobilsajter, vilket är en klar fördel vid delning. Besökaren hamnar alltid på rätt “utvisning” av innehållet oavsett enhet.

Nyfiken? Hör av dig!

Östersund

Zätagränd 11
831 30 Östersund
Hitta hit

Örebro

Storgatan 3
703 61 Örebro
Hitta hit

Västerås

Slottsgatan 27
722 11 Västerås
Hitta hit

Stockholm

Birger Jarlsgatan 61 6 tr
113 56 Stockholm
Hitta hit

Vasa, Finland

Strandgatan 2 G8
FI-651 00 Vasa
Hitta hit

Tulo – Designed & developed by Adeprimo
Adeprimo är en digital byrå specialiserad på webb- och mobilutveckling.

© 2018 – All rights reserved