Menu

GuideMaker

Vi har hjälpt Mittmedia att skapa en digital plattform för gratistidningen Åreidag. I vårt uppkopplade samhälle fanns ett behov av att erbjuda besökare och boende i Åre en riktigt bra här och nu tjänst. Helt enkelt en ständigt aktuell guide till allt som finns och händer på orten. Åreidag lanserades till säsongsstart vintern 2014.

Bakgrund

Åreidag är en papperstidning från Mittmedia med inspiration och information för skidåkare, naturälskande fågelskådare, festsugna stekare och livspusslande barnfamiljer. Tidningen kommer ut 25 gånger per år, men dessvärre sjunker intäkterna från tidningen stadigt, varför Mittmedia beslutade att skapa en digital tjänst – en mobilsajt – av Åreidag.

Behov

Visionen med den digitala tjänsten Åreidag är att bli den ledande mobilsajten på orten för att ge användare översikt av vad som händer i Åre – här och nu. Tjänsten ska svara på frågorna; vad händer, vad kan jag göra och uppleva i Åre idag utanför pisterna? Givetvis vill man med den nya mobilsajten även bli den mest attraktiva annonskanalen i Åre.

Målgrupp

Mobilsajten Åreidag inriktar sig primärt till tre målgrupper: Lokalbefolkningen, besökaren och annonsören. Besökaren ska känna sig som en del av Åre, som en “local”, och lokalbefolkningen ska få en ny kanal för att hålla sig uppdaterad.

Projektet/idé & lösning

Målet var att skapa en levande mobilsajt, med innehåll som uppdateras flera gånger per dag och där startsidan anpassas efter tid på dygnet. På morgonen berättar den vad du kan göra under dagen, medan startsidan på kvällen guidar dig till stans bästa afterski. Dessutom finns ett uppskattat integrerat flöde med Instagrambilder från hashtagen #åreidag.

Teknik

Innehållet kommer från fyra olika guider från vår GuideMaker-produkt: events, lunch, erbjudanden och artiklar. Allt innehåll sätts ihop till en mobiloptimerad sajt med vår innehållsmotor M3. Givetvis finns det även en digital version av papperstidningen, en e-tidning skapad i E-magin.

Om Åreidag

Åreidag är en gratistidning som ges ut i Åre med omnejd. Tidningen kommer ut 25 gånger per år och ges ut av mediekoncernen Mittmedia.

  • Interaktionsdesign
  • Design
  • Systemutveckling (GuideMaker and M3)
  • Gränssnittsutveckling (html/css )
  • Projektledning
  • GuideMaker
  • M3
  • E-magin
  • Mobilsajt
  • Media

Nyfiken? Hör av dig!

Östersund

Zätagränd 11
831 30 Östersund
Hitta hit

Örebro

Klostergatan 23
703 61 Örebro
Hitta hit

Västerås

Slottsgatan 27
722 11 Västerås
Hitta hit

Stockholm

Atlasgatan 15
113 20 Stockholm
Hitta hit

Vasa, Finland

Strandgatan 2 G8
FI-651 00 Vasa
Hitta hit

Tulo – Designed & developed by Adeprimo
Adeprimo är en digital byrå specialiserad på webb- och mobilutveckling.

© 2019 – All rights reserved